Međunarodni 17. Ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2018”

Međunarodni 17. Ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2018”, u organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor” Derventa, održaće se u subotu i nedjelju, 4. i 5. avgusta, najavljeno je iz Kluba.

-Centralna manifestacija biće održana 5. avgusta u Centru za kulturu sa početkom u 11.00 časova, kada će zvanično biti proglašena tri najbolja rada, u kategoriji najbolja pjesma posvećena ljepotama voda, šaljiva pjesma o vodama i aktivnostima na vodama i pjesma na temu `Ukrinski vodeni cvijet` – navodi se u saopštenju.

Na raspisani nagradni konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda stiglo je 75 radova pjesnika autora sa prostora Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Prema ocjeni žirija, najljepšu pjesmu posvećenu ljepotama voda “Jezero Senki” napisala je Olivera Sinđelić iz Bogatića u Srbiji.

Boro Petković iz Dervente pobjednik je u kategoriji izbora pjesme na temu “Ukrinski vodeni cvijet” sa pjesmom “Za koga cvjetaš leptiru”.

U kategoriji šaljiva pjesma pobjednik je Gvozden Nešković iz Dervente sa pjesmom “Ribar Toma peca soma”.

Nekoliko pjesama je pohvaljeno.

Klub je pripremio i štampao zbornik radova autora svih pjesama poslatih na nagradni konkurs, koji će biti promovisan na dan održavanja centralne manifestacije.

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Tagovi: