Promocijom knjige i izložbom započeta manifestacija "Derventsko srce"

Jučerašnjom promocijom knjige Sadudina Čaržića “Šetnja starom Derventom”, te izložbom razglednica Dervente i zbirkom poštanskih maraka posvećenih Olimpijadi u Sarajevu, započelo je jedanaesto izdanje manifestacije “Derventsko srce” u organizaciji IMIC “Zajedno”.

Čaržić, kolekcionar i filantelista, predstavio je zbirku poštanskih markica iz čak 52 zemlje, te kolekciju razglednica Dervente iz perioda Austro-Ugarske.

– Monografija “Šetnja starom Derventom” je proizvod moje porodice, zajedno sa kćerkom sam napisao monografiju, a u dogovoru sa Radovanom Pazurevićem, odlučili smo da je i odštampamo, tako da će najveći dio tiraža otići njegovom preduzeću Sanino i opštini Derventa, kazao je Čaržić, prenosi Derventa Cafe.

Predsjednik IMIC-a Fadil Pelesić istakao je da “Derventsko srce” manifestacija koja afirmiše ono što je najljepše u ovom gradu.

Danas u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”, sa početkom u 19.00 časova, na programu je izložba fotografija pod nazivom “120 godina vatrogastva u Derventi”.