Derventa: Međunarodni fudbalski turnir za dječake i djevojčice FOTO

U Kalenderovcima kod Dervente, danas je otvoren Drugi međunarodni fudbalski turnir za dječake i djevojčice uzrasta od 2005. do 2010. godišta. Turnir je svečano otvorio zamjenik načelnik opštine Dervena Siniša Jeftić.

U organizaciji Škole fudala “Mali šampioni” u Kalenderovcima se danas i sutra igra drugi Međunarodni fudbalski turnir. Učestvuju 44 ekipe u šest starosnih kategorija, odnosno preko 500 dječaka i djevojčica, prenosi K3.

– Međunarodni karakter, turnir je zadržao i ove godine zahvaljujući dolasku ekipe NK Psunj Sokoli iz Okučana-Hrvatska, koja je bila i na prvom turniru. Pored njih, iz Hrvatske, tačnije Slavonskog Broda, stigla je ekipa Marsonije, te FK Vojo Gačić Pančevo-Srbija, kao i ekipe iz RS i BiH. Jugoslavija u malom – kaže Slađan Radanović, organizator turnira i trener ŠF “Mali šampioni”.

Organizator zadovoljan urađenim poslom, kao i gosti. Iza organizacije stoje mještani koji su se maksimalno potrudili da ovaj turnir uspije, a učesnici ponesu lijepe utiske.

Ovaj turnir svečano je otvorio zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić, koji je generalni sponzor turnira.

– Ovdje riječi malo govore, slika više kaže. Zaovoljstvo je biti ovdje u Kalenderovcima, ovdje su uvijek bili i ostali dobri domaćini – poručio je Siniša Jeftić, zamjenik načelnika opštine Derventa.

Prvog dana tunira igrali su fudbaleri rođeni 2005.,2007. i 2009. godine, dok će u nedjelju drugog dana na teren 2006., 2008. i 2010. godišta, kada će biti i svečano zatvoren.

Tagovi: