U Miškovcima dočekana čestica moštiju prepodobnog Sisoja Velikog

Veliki broj vjernika okupio se večeras u crkvi Svetog Sisoja Velikog u derventskom naselju Miškovci, gdje je donijeta čestica moštiju ovog svetitelja, u narodu poštovanog kao zaštitnika djece.

Večernje bogosluženje predvodio je arhimandrit Simeun, iguman manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Bišnji, koji je i donio čestitice svetitelja u crkvicu uz blagoslov episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Nakon bogosluženja sveštenik Ljubiša Nović, koji je u prethodnom vremenu bio nadležni sveštenik za Miškovce, održao je besjedu.

– Ovo je istorijski dan za parohiju i za one koji proslavljaju i poštuju svetitelja. Ovdje ćemo s ljubavlju da se molimo i poklanjamo svecu – poručio je Nović.

Sveštenik Dalibor Đekić zahvalio je arhimandritu Simeunu na donošenju čestice moštiju svetitelja, ostalim sveštenicima i okupljenom vjernom narodu.

– Ovo je dar sa neba koji stiže u naš hram i služiće na radost, spasenje i utjehu. Presrećan sam što vas vidim u velikom broju – rekao je Đekić, koji je nedavno preuzeo službu u Crkvenoj opštini Miškovci.

Radosnom događaju u Miškovcima osim većeg broja vjernika prisustvovao je i načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Sveta liturgija i poklonjenje čestici svetih moštiju Svetog Sisoja Velikog počinje sutra u 9.00 časova, u Miškovcima.