Dva lica iz Dervente terete se za pronevjeru više od dva miliona KM

Policijska uprava Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica A.B. (1984) i lica S.S. (1982), oba iz Dervente, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“.

"Za prvoprijavljeno lice A.B. i drugoprijavljeno lice S.S. postoji osnov sumnje da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Dervente, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi istom pravnom licu, onemogućila naplatu duga drugom privrednom društvu iz Dervente i  Poreskoj upravi Republike Srpske, iako im je po dužnosti koju su obavljala i po opisu poslova i ovlašćenjima koja su imala, bilo poznato da su onemogućila naplatu navedenih obaveza", navode u policiji. 
Na navedeni način, dodaju, prijavljena lica su oštećenom privrednom društvu iz Dervente prouzrokovala materijalnu štetu u iznosu od 1.925.267,92 KM i za Poresku upravu Republike Srpske u iznosu od 105,635,84 KM., čime su za ukupni iznos od 2.030.903,76 KM ostavarila protivpravnu imovinsku korist za privredno društvo iz Dervente u kojem su zaposlena. 
D. M. L.