Biseri “Tekstilca” karijere nastavljaju u ambicioznim klubovima

Nakon što su prošle jeseni boravili u edukativno-trenažnom centru ljubljanske  ''Olimpije'' sada već bivši članovi kadetske selekcije Omladinskog pogona „Tekstilca“ Damjan Antonić i Saša Đekić zimus su bili gosti trening kama subotičkog „Spartaka“. Svega desetak dana bilo je dovoljno da momci pokažu svoje talente i da im srpski superligaš ponudi stipendijske ugovore.

Ipak, kako je za potpisivanje takvog ugovora potrebno državljanstvo Republike Srbije, Antonić je već zimus prihvatio ponudu ambicioznog banjalučjkog OFK „Sport tima“, dok je Đekić nedavno dobio potrebno državljanstvo, pa će karijeru nastavitiu „Spartaku“.

Jedan od najzaslužnijih za to što su mladi fudbaleri dobili priliku da pokažu svoje umijeće u perspektivnim klubovima jeste njihov trener u pionirskoj selekciji „Tekstilca“ Nebojša Radan, sa kojim su se pripremali i individualno.

– Drago mi je zbog njih i zbog toga sam u pogledu obojice bio potpuno u pravu kada su u pitanju njihovi talenti, kao i zbog mojih poznanika u Subotici i Ljubljani koje sam kontaktirao zbog njih dvojice. Pred „Olimpiju“ smo trenirali 18, a pred „Spartak“ 25 dana individualno i srećan sam da je sve to dalo rezultate. Cilj mi je i bio da vidimo gdje se momci nalaze po svom fudbalskom znanju, odnosno koliko mogu još napredovati, istakao je Radan, dodajući i da je zadovoljan jer što su njihove talente prepoznali i ljudi u mnogo većim sredinma.

Iza ofanzivnog veznjaka Antonića već je uspješna polusezona u kojoj se predstavio u dobrom svjetlu u novom klubu, iako je na treninge putovao iz Dervente u Banjaluku dva puta sedmično.

– Putovao sam dva puta sedmično zbog toga što sam htio da završim razred ovdje, ali bi već od naredne školske godine mogao da se potpuno preselim u Banjaluku. Zadovoljan sa i učinkom na terenu, postigao sam šest pogodaka i upisao nekoliko asistencija, tako da sam dao doprinos plasmanu među najbolje četiri ekipe Omladinske lige Republike Srpske za kadete, kaže talentovani fudbaler koji će i naredne nositi dres kadeta tog kluba.

Nakon završetka sezone među pionirima „Tekstilca“ Đekić je otišao na novi desetodnevni boravak u Suboticu, gdje je potvrdio mišljenje struke „Spartaka“ i dogovorio stipendijski ugovor.

– Radili smo testiranja koja su bila veoma uspješna i sve je dogovoreno, pa ću od naredne sezone igrati u kadetima „Spartaka“. Od jula ću da živim i treniram u njihovom trening kampu, uslovi za treniranje i treneri su odlični, entuzijastičan je visoki defanzivni veznjak.

Obojica su se posebno zahvalila treneru Radanu za sve što je učinio za njih.

Derventa Cafe