Mališani sa Kosova i Metohije i ove godine u Derventi

Narednog vikenda u Derventu stiže pedesetak osnovaca i gostiju sa Kosova i Metohije zahvaljujući učešću naše opštine u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ već drugu godinu u nizu.

Učenici osnovnih škola „Dositej Obradović“ iz Parteša i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Šilovaće u Derventi boraviti od 16. do 23. juna i biće smješteni u porodice učenika osnovnih škola „Nikola Tesla“ i „19. april“, kažu u derventskom Kolu srpskih sestara „Carica Milica“, koje je zajedno sa Udruženjm žena Derventa u organizaciji posjete.

Dodaju da svi oni koji su se prijavili učestvuju u prihvatanju djece imaju obavezu da im osiguraju samo krevet i obroke, te da im pruže ono što nemaju na Kosovu – slobodu i normalno djetinjstvo.

Projekat spajanja djece sa Kosova i Metohije sa djecom u Republici Srpskoj već sedam godina organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u saradnji sa opštinama, gradovima, osnovnim školama iz RS, a sve uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Derventacafe

Tagovi: