Jednostavni trikovi s kojima ćete se riješiti mrava iz kuće

Ako su vam se u kuću "naselili" mravi, riješićete ih se sastojcima koje imate u kući. U nastavku možete pročitati nekoliko praktičnih savjeta za rješavanje tog "problema".

1. Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu i pospite ih po površini gdje ih najčešće nalazite. Bit će potrebno koji dan da nestanu.

2. Iscrtajte pukotine u zidu kredom ili povucite crtu tamo gdje vidite da se mravi kreću. To bi ih trebalo otjerati.

3. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se riješite taj da pukotine u zidovima, otvore od ventilacija, štokove vrata i prozora ili područje za koje sumnjate da je njihov ulaz u vaš dom poprskate sokom od limuna.

4. Mljeveni cimet možete posuti po ravnim površinama, ali ako ne želite raditi taj "nered", može poslužiti i štapić cimeta kod pukotina u zidu. Jednako će djelovati i kurkuma, čili, crvena paprika...

5. "Svemogući" ocat pomoćiće i kod ovog problema. Koristite bijeli i pomiješajte ga s vodom u omjeru 2:1. Prebrišite radne površine s krpom natopljenom u ocat i vodu.

6. Prokuhajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Mješavinu ulijte u posudu s raspršivačem i poprskajte kritična mjesta.

Radiosarajevo.ba

Tagovi: