“Vihoraši” među osnivačima pjesničkih susreta na Ozrenu

Momčilo Momo Tubić i Petar Pero Tubić organizovali su i bili domaćini prvih pjesničkih susreta na ozrenskom mjestu Okolišta na kojima su učestvovali pjesnici iz Teslića, Doboja, Dervente i Bijeljine.

S obzirom da su ovo prvi susreti pjesnika na planini Ozrenu, ovi pjesnici, zajedno sa domaćinima, osnivači su susreta za koje se planira da postanu tradicionalni.

Srpski književni klub “Vihor” predstavljali su predsjednik Nenad Simić, predsjednik UO “Vihora” Milorad Mišo Đurđević, te članovi Savko Pećić Pesa, Vera Ratkovac i Zoran Ratkovac, koji su promovisali svoje i Vihorovo stvaralaštvo kroz nastup i čitanjem pjesama.

"U ime Srpskog književnog kluba 'Vihor' i u svoje lično ime, želim da vas sve pozdravim i zahvalim organizatoru i domaćinu susreta na pozivu. 'Vihor' je mnogim pjesnicima-književniciima pružio ruku prijateljstva i ruku dobrodošlice u Derventu. Na toj stazi ostajemo i u narednom vremenu", rekao je predsjednik SKK “Vihor” Nenad Simić.

Na kraju su svi pjesnici darovali po jednu ili više knjiga za etno kuću, ukrašenoj namještajem, slikama i kipovima iz slavenske mitologije, u kojoj će formirati malu biblioteku i čitaonicu.

(derventa cafe)