Umjetnici se odazvali humanitarnoj akciji

Na humanitarnoj izložbi slika i fotografija umjetnika sa područja opštine Derventa prikupljeno je 450 KM za liječenje dvadesetogodišnjeg Slobodana Spasojevića koji boluje od cerebralne paralize, teške mentalne retardacije i epilepsije.

Predstavnik fotografa i slikara Ines Divnić rekla je da je ovo šesta humanitarna akcija u kojoj je učestvovalo 10 slikara i fotografa sa 30 radova.

– To je najmanje što smo mogli da učinimo za Slobodana. Uvijek se odazivamo pozivima za humanitarne akcije – rekla je Divnićeva.

Slobodanova majka Tatjana Spasojević, koja je i predsjednik Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica “Sunce” iz Dervente, istakla je da Slobodanovo zdravstveno stanje u budućnosti zavisi od završne operacije.

– Slobodan je do sada imao tri operacije metoda fibrotomija koje su izveli ljekari iz ruske neurološke klinike. Ovi zahvati dali su veliki rezultat za njegovo zdravlje. Sada, kada su njegov rast i razvoj završeni, potrebna je završna, posljednja operacija na svim tetivama – rekla je Spasojevićeva i zahvalila se organizatorima humanitarne izložbe.

Pored Slobodana, roditelji brinu i o dvanaestogodišnjoj kćerki Sunčici, koja je slijepa od rođenja.

Pozivom na humanitarni broj 1413 građani mogu da daruju jednu KM za liječenje Slobodana Spasojevića iz Dervente, a akcija traje do 31. maja.

– Molimo sve humane ljude da se priključe akciji i daruju jednu KM za Slobodana – poručili su iz Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih lica “Sunce” iz Dervente.

Agencije