Rukometaši Dervente i naredne sezone u Premijer ligi

Rukometaši Dervente, kako sada stvari stoje, i naredne sezone nastupaće u Premijer ligi BiH.

Naime, u pretposljednjem ovosezonskom kolu Derventi je bilo dovoljno da banjalučki Borac savlada Goražde, ekipu koja se tim porazom pridružila sarajevskoj Bosni i Kaknju na putu ka nižem rangu. Prema riječima službenih predstavnika takmičenja tri ekipe ispadaju iz Premijer lige BiH, iako su propozicije u bh. rukometu podložne raznim tumačenjima.

Trener Milorad Bjelošević je ranije za naš portal rekao da bi predzadnje kolo moglo biti ključno, iako je Derventa bila slobodna. On ističe da je u posljednjim kolima ogroman pritisak bio na igračima i trenerima.

"Zahvalan sam upravi na ukazanom povjerenju, nakon zdravstvenih problema trenera Dokića. Ovo je, prije svega, zasluga igrača, potom i Zoranova, pa tek onda moja. Po preuzimanju ekipe odradili smo ono što smo morali i to nam se vratilo na najbolji način", kaže Bjelošević.

S obzirom da je utakmica protiv Borca bez rezultatskog značaja, a nekoliko prvotimaca je povrijeđeno, veću minutažu u posljednjem kolu dobiće mlađi igrači.

Moguće promjene u upravi kluba

Odmah po završetku prvenstva trebalo bi da bude održana i sjednica Skupštine kluba. Biće to, kako je najavljeno, prilika da se analizira rad kluba u prethodnom periodu, ali će biti ponuđena i mogućnost osvježavanja rukovodstva kluba.

"Ne isključujemo ni mogućnost ozbiljnih promjena u Upravnom odboru", saopšteno je iz kluba Derventskom listu.

(Derventa Cafe)