I Dervenćani trčali Banjalučki polumaraton

Među 10.000 učesnika iz 40 zemalja koji su trčali 4. Banjalučki M:tel maraton u Banjaluci našao se i nemali broj Dervenćana, čime je još jednom pokazano da naš grad ima čime da se pohvali kada je rekreativni sport u pitanju.

Među njima se po prvi put našao i osvjedočeni ljubitelj prirode i zdravog života Marko Lazarević. Njegov takmičarski duh podstakao je ideju još prošlog ljeta, ali je zbog povrede zgloba potrčao je tek u februaru ove godine, tako da su pripreme trajale 10 sedmica.

"Za vrijeme trke bilo je toplo i vlažnost vazduha je bila izuzetno visoka, ali sam sa zdravstvene strane trku podnio dobro. Ipak, apsolutno sam nezadovoljan vremenom u kojem sam je završio, sa rezultatom 01:47, iako mi je cilj bio 01:29.  U pripremnom periodu sam bio značajno brži nego danas, uz manji napor, i nije mi jasno gdje sam pogriješio. Vjerovatno je u pitanju kombinacija više faktora", rekao je Lazarević, čestitavši svim učesnicima iz Dervente na istrčanom polumaratonu.

Pored njega, maraton su trčali i Dervenćani Nenad Stefanović, Slaviša Lejić, Saša Šarenac, Duško Makivić, Thomas Robin i Veronika Drittenpreis, Ratko Marijanović, Igor Trifunović i drugi, a budući arhitekta Nikola Brković učestvovao je u kreiranju modela organizacije prostora.

Mozes Kiporo Kibire i Kristin Morao Oigo, oboje iz Kenije, pobjednici su ovogodišnjeg Banjalučkog M:tel polumaratona.

(Derventa Cafe)