Neobičan spoj: Nebojša Kostrešević predstavio fotografije izrađene na platnu

U Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ večeras je svoje fotografske radove predstavio banjalučki snimatelj Nebojša Kostrešević.

Selekcija fotografija za izložbu trajala je gotovo tri godine, a poslije Banjaluke i Doboja, i Dervenćani su bili u prilici da pogledaju tridesetak odabranih, od gotovo 600 Kostreševićevih radova.

“Glavni motivi su priroda, enterijeri i sve ono što mi se učini zanimljivim, a ova izložba je posebna po tome jer su fotografije izrađene na platu, kaširane, a potom uramljene, čime su dobile na dubini i toplini. Stekne se utisak da se radi o slici, a ne fotografiji”, rekao je Kostrešević.

Objašnjava da je, radeći kao snimatelj, često imao poteškoće da na izložbama fotografija radovi snimi bez refleksije svjetla i želio je da to na svojoj izložbi izbjegne. Tako su nastale kaširane fotografije.

Kostrešević ističe da su kritike ljudi nakon svihh dosadašnjih izložbi i više nego pozitivne, zbog čega želi da bude postavljena u što više gradova.

“Svaki trenutak slobodnog vremena koristim da se ‘družim’ sa aparatom i to je ono što me ispunjava i opušta, tako da će uskoro biti i novih radova”, najavio je Kostrešević.

Sponzori izložbe su Opština Derventa, Gatarić, Brčko gas i Veneto shoes, trajaće narednih deset dana i prodajnog je karaktera.

Naredna postavka biće u Modriči, 21. maja, a plan je da uskoro bude postavljena i u Beogradu.

(Derventa cafe)