Markovićeva povlači zahtjev za odobrenje sredstava za banjsko liječenje

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković povući će zahtjev koji je podnijela Administrativnoj komisiji da joj se odobri oko 3.000 KM za banjsko liječenje, a što je posljednjih dana izazvalo brojne negativne reakcije.

Poručeno je ovo na današnjoj konferenciji za novinare koju je Markovićeva održala zajedno sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Dodik je Markovićevoj pružio podršku, za koju je utvrđeno da nije dobila niti uzela novac ili drugi oblik poklona u svojim aktivnostima u Azerbejdžanu.

"Nije prvi put da SDS i PDP lažima i podmetanjem pokreću čitavu bulumentu lažnih optužbi i sve su odbačene", naveo je Dodik na zajedničkoj konferenici za novinare ističući da taj izvještaj nedvosmisleno pokazuju da u ovom slučaju nije bilo korupcije.

Za poslanika SDS-a u Predstavaničkom domu parlamenta BiH Mladena Bosića, koji je kao i Markovićeva član bh. delegacije u Savjetu Evrope, je rekao da je već gubio sudske procese i da je već platio kaznu za to.

I Markovićeva je istakla da je dokazano da nisu istinite tvrdnje Bosića o njenoj umiješanosti u korupciju.

"Istražno tijelo je reklo da, u sveobuhvatnoj istrazi, nije pronašlo nikakve dokaze i da ne postoje optužbe, koje je na moj račun prije svih uputio Bosić", rekla je ona.

Radiosarajevo.ba