I DERVENTA IMA SVOJE TROJKE: Stigli vrijedni pokloni (FOTO)

Bračni par Mirjanu /37/ i Rajka /40/ Gibanicu, roditelje trojki, posjetili su danas načelnik opštine Derventa Milorad Simić i vlasnik preduzeća "Sanino" Derventa Radovan Pazurević, koji su ih obradovali poklonima.

Mirjana Gibanica rodila je 13. januara u Banjaluci sina Filipa i kćerke Mateju i Teu.

Preduzeće "Sanino", gdje Mirjana radi, obradovalo ih je sa 3.000 KM i drugim poklonima. Načelnik Simić je takođe donio poklone i, u skladu sa opštinskom odlukom, isplatio 3.000 KM, koliko pripada majci koja rodi trojke.

"Divno je biti majka, poseban osjećaj. Na prvom ultrazvuku smo saznali da su trojke, što je bilo iznenađujuće", navela je Mirjana.

Otac Rajko rekao je da su u braku deset godina i da su uz pomoć vantjelesne oplodnje dobili prinove, koje su sve obradovale i unijele radost u porodični dom.

"To je velika radost, ne može se opisati. Tri godine smo išli kod doktora i uspjeli smo. Učimo se, ono što nismo sigurni pitamo druge, pomažu bake, a dođu i komšije i pomažu", ispričao je Rajko Gibanica.

Načelnik Simić čestitao je ponosnim roditeljima i poželio bebama srećno odrastanje.

"Od 1985. godine u našoj opštini nisu rođene trojke, to je zaista lijep događaj. Opština podržava natalitet, pomažemo majke koje su rodile treće i svako naredno dijete, za dvojke izdvajamo 2.000, a majkama trojki 3.000 KM. Da nas bude više", rekao je Simić.

Direktor "Sanina" Radovan Pazurević istakao je da je bračni par Gibanica pokazao hrabrost i želju da dobije prinovu, te da su u ovom preduzeću od početka uz njih.

"Bogatiji smo za tri nova člana društva. Ovakve prilike nisu česte i poželjeli smo da ih posjetimo i obradujemo. Na ovaj način želimo ih podržati i poručiti drugima da nikada ne odustaju i da nije kasno postati roditelj", kaže Pazurević.

Ponosni roditelji zahvalili su načelniku Simiću i vlasniku preduzeća "Sanino" Pazureviću za posjetu i poklone.

Tagovi: