I to smo vidjeli: Radnici poslodavca nagradili zlatom

Kad radnici sa oduševljenjem vlasniku firme, u kojoj rade, poklone zlatnik u znak zahvalnosti za korektan odnos to sigurno nije vijest koju viđate svaki dan u medijima. Ako se pitate koje ime iz banjalučkog biznisa je u pitanju, odgovor je Goran Kurtinović.

Vlasnik “Le Coqa”, Kurtinović, večeras je, slobodno se može reći, s porodicom, a ne radnicima i partnerima, jer je Le Coq velika porodica, proslavio prvih 10 godina.

Atmosfera sa proslave jubileja

Prisjećajući se svojih početaka, onako skromno, kako to ovaj poslodavac rijetkog ljudskog i poštenog, kova zna, Kurtinović nije propustio da se sjeti svih ljudi, koji su s njim bili od početka ovog posla, kuma imena lokala, Mišu Kelečevića, koji više nije medju nama, do kuharica, dostavljača, konobara…

Vidjeli smo i suze radosnice

Vidjeli smo i suze radosnice

Zamrzivač bio na balkonu

Na početku, kad je posao tek kretao, nismo imali mjesta u lokalu za zamrzivač, pa smo ga držali na balkonu mog stana. Zato se “Le Coq vrijeme” dijeli na vrijeme prije i poslije zamrzivača – našalio se Kurtinović na svoj račun.

Za zlatnog vlasnika zlato

U otmjenoj atmosferi “Provance” bara, radnici su uspjeli iznenaditi vlasnika firme gdje rade, pa su, nakon njegovog slavljeničkog govora i podjele poklona zaslužnim radnicima, te poklona i lijepih riječi, supruzi, koja je od početka uz njega i “Le Coq” , napravili iznenađenje.

Poklonili su mu zlatnik, nemalo iznenadivši sve prisutne, i to uz riječi koje sasvim sigurno jednom poslodavcu znače više od 24 karata:

Za zlatnog poslodavca, ide zlato - rekla je predstavnica radnika.

Banjalučki lider u dostavi hrane “Le coq”, koji se nalazi pod Starčevicom, ali i u centru grada, čeka svoj novi jubilej-15 godina postojanja.

Banjaluka.com