Hram u Miškovcima krasi novi zvonik (FOTO)

Hram Prepodobnog Sisoja Velikog u Miškovcima krasi novi zvonik, koji je u prisustvu velikog broja vjernika osvještan juče.

Iako je zvonik trebalo da osvešta episkop zvorničko – tuzlanski Fotije, on je zbog bolesti bio spriječen da dođe u Derventu, a svečanosti je uz veliki broj vjernika prisustvovao i Miladin Dragičević, izaslanik predsjednice Republike Srpske.

U vladikino ime, sveštenik Radojica Ćetković zahvalio je za učinjeno dobročinstvo u obnovi crkve i očuvanju njenog zdanja.

- Iz opravdanih razloga, zbog bolesti, vladika nije mogao da dođe. Hvala svima na trudu i pomoći, na bilo koji način, kroz molitvu, kao i kroz priloge, a ponajviše hvala crkvenom odboru koji je zajedno sa sveštenikom Daliborom Đekićem uložio trud da se ova crkva dodatno ljepša i ukrasi – rekao je Ćetković podsjećajući da hrišćani već 16 vijekova proslavljaju Svetog Prepodobnog Sisoja Velikog, prenosi Derventski list.

Izgradnja zvonika trajala je dva mjeseca, a crkveni odbor su činili Slobodan Brljak Cvijanović sa porodicom, Bojan Milić, Gavro Asentić, Mladen Jevtić, Duško Panić, Goran Milanković, Neven Vlajić, Miloš Vinčić i Slavko Đekić.

Tagovi: