Srbin multimilioner: Đoković zaradio više od MVP-ija NBA lige, Arijane Grande i Eminema

Veliki novac obrće se u svijetu sporta, nije tajna. Oni najbolji najviše i zarade, a među njima je i Novak Đoković – prvi teniser svijeta, kao i njegov veliki rival.

Srpski teniser našao se među 100 najbogatijih javnih ličnosti u sferi zabave, u koju spadaju i sportisti. Računa se samo tekuća 2019. godina, a Novak je na 55. poziciji.

U šou biznisu je novac još veći, te veći dio pozicija zauzimaju upravo muzičari, a ima dosta i glumaca, TV lica i rijaliti zvijezda. Đoković koji je trenutno 55. na svijetu ispred sebe ima 15 sportista, a najplaćeniji u 2019. je Lionel Mesi koji zauzima četvrtu poziciju na ukupnoj listi. Prva je pevačica Tejlor Svift, a potom su Kajli Džener i Kanje Vest.

Veliki teniski uspjesi Đokoviću su donijeli novčane nagrade, od kojih je do sada u karijeri Novak Đoković prihodovao 117.000.000 evra. Kada je taj “sportski” dio u pitanju, Đoković je jedan od najplaćenijih, a od nagrada i sponzorskih ugovora je od juna prošle, do juna ove godine inkasirao 45.000.000 evra.

Kada je sport u pitanju, srpski as je u ovoj godini zaradio više od Džejmsa Hardena, Konora Mekgregora, Kajrija Irvinga, Janisa Adetokumba, Sebastijana Fetela, Pola Džordža… Među ostalim “zabavljačima” koji su na listi, prihodi najboljeg tenisera na svijetu veći su od Eminema, Arijane Grande, Dženifer Lopez, bendova “Guns N’ Roses” i “Rolling Stones”.

Top 10:

1. Tejlor Svift
2. Kajli Džener
3. Kanje Vest
4. Lionel Mesi
5. Ed Širan
6. Kristijano Ronaldo
7. Nejmar
8. Igls
9. Dr Fil Mekgro
10. Kanelo Alvarez.

Tagovi: