Mladić poginuo vozeći sijeno s prijateljem

Devetnaestogodišnji Ljubiša Brkić iz Oštre Luke poginuo je u svom selu Usorci prilikom pada s traktora dok je vozio sijeno sa prijateljem Zoranom A. (21), saznaju "Nezavisne".

Kako saznaje ovaj list, mladić je bio na mjestu suvozača na traktoru, odnosno stajao je na stepenici, dok je 21-godišnjak bio za volanom. Nesreća se desila u četvrtak oko 20.30, kada je Brkić pao na kolovoz.

- Mladići su na prikolici IMT traktora vozili balirke sijena kad je Brkić pao, a budući da je zadobio višestruke povrede po tijelu vjerovatno da ga je i traktor zakačio - kaže izvor novina.

Usljed višestrukih povreda mladić je prevezen u lokalni Dom zdravlja, a zatim i u Opštu bolnicu u Prijedoru. Zbog težine povreda transportovan je potom na Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, gdje je oko 22.45 preminuo.

Kako su saopštili iz prijedorske policije navodeći inicijale, nesreća se desila na lokalnom putu L-71 most - škola.

- Po ovlaštenju okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske stanice Oštra Luka.  Postupajući tužilac naložio je obdukciju tijela smrtno stradalog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci - naveli su iz policije.

U ovom, ali i okolnim selima oplakuju smrt mladića, koji je, kako kažu, vrijedno dijete iz višečlane porodice.

- Siroto dijete bilo je maturant, život je bio pred njim. Ovaj mjesec mu je i 19. rođendan, koji nije dočekao. I ovaj mladić što je vozio je potresen jer ga je ova nesreća šokirala - kaže kroz suze mještanka Oštre Luke.

U UKC RS su naveli da je mladić u četvrtak u 22 časa dovezen u Urgentni centar sanitetskim vozilom prijedorske bolnice. Prema riječima Dragana Rakanovića, načelnika Urgentnog centra UKC-a, pacijent LJ.B. je primljen bez znakova života, bez srčane akcije i spontanog disanja.

- Odmah po prijemu preduzete su mjere reanimacije pacijenta, ali je smrt konstatovana u 22.45 časova - istakli su u UKC-u.