Simić: Za investicije u ovoj godini najmanje tri miliona maraka

Načelnik opštine Milorad Simić otkrio je nakon 25. zasjedanja Skupštine opštine Derventa da će u našu opštinu ove godine biti investirano najmanje 3 miliona maraka.

Naime, osim Plana kapitalnih ulaganja “teškog” 1,5 miliona maraka (opširnije OVDJE), dodao je da će u vidu kapitalnih grantova iz budžeta u investicije biti plasirano još 320.00 maraka, što ukupno čini 1.820.000 maraka sopstvenih sredstava.

– Pored toga tu su i namjenska sredstva koja će biti utrošena u nabavku novog vatrogasnog vozila, za šta je izdvojeno 300.000 maraka, potom novi Vatrogasni dom koji će biti izmješten iz centra grada u projektu vrijednom 388.500 maraka. Vlada Srpske je za novi park izdvojila 350.000 maraka, a mi ćemo uložiti još dodatnih 115.000 maraka. Za projekte održivog povratka investiraćemo još 184.000 maraka, istakao je Simić.

Sve to u ukupnom zbiru čini nešto više od 3 miliona maraka investicija, tako da će nakon građevinske sezone Derventa dobiti novo ruho i biti daleko ljepša, bogatija, urbanija, zadovoljnija, ističe Simić.

– Hoću da vjerujem da će u našu opštinu biti uloženo oko 20 miliona po drugim osnovama, a za to će se pobrinuti država. Ti projekti će nam biti na raspolaganju koliko i drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj, dodao je Simić

Porodilište

Simić se osvrnuo i na zatvaranje porodilišta zbog neispunjenja uslova predviđenih pravilnikom.

– Ja sam obećao odbornicima, i dalje stojim na tom stanovištu, 500 ili 700 hiljada je iznos koji je Derventa spremna da obezbijedi u slučaju potrebe za porodilište. Mi ni anesteziologe i još neke stručnjake, koje pravilnik podrazumijeva, ne možemo kupiti. Ne može politika da naređuje struci koja je rekla svoje kada je u pitanju ova tema, istakao je Simić, te podsjetio kako Derventa već ima na specijalizaciji jednog anesteziologa, ali on nije dovoljan za rad porodilišta.

Derventa Cafe