Kuriozitet na parketima odbojkaške PL BiH za dame: Rođene sestre na suprotnim stranama mreže

Odbojka je svakako najpopularniji sport za dame u Bosni i Hercegovini, to najbolje govori masovnost, ali i sve veća ulaganja, kako u sportskom tako i organizacionom smislu.

Prethodnog vikenda u Banjaluci, na završnici KUP-a, svjedoci smo bili sportske manifestacije koja je, po riječima svih aktera, ali i učesnika koji često igraju pod okriljem CEV-a, bila dostojna evropskog nivoa.

"Prvi razred" bh.odbojke, koju čini 10 klubova, ima dosta svojih specifičnosti, a jedna od njih je i ta da rođene sestre, često ukrste koplja, jedna protiv druge.

Naime, nije baš često slučaj da u jednom sportu sestre budu jedna nasuprot drugoj, a to je u najkvalitetnijoj ligu u BiH za odbojkašice, ne tako rijetka pojava.

Sestre Katarina i Anica Popović

Rođene sestre Anđela i Jovana Biberdžić, izdanak su OK „Hercegovac“ iz Bileće, i više puta ove sezone igrale su jedna protiv druge. Anđela (21) je članica „BL Volley”-a i igra na poziciji tehičara, dok njena mlađa sestra nastupa za “Bimal – Jedinstvo” i odlično se snalazi na mjestu koje pripada primaču servisa.

I Katarina Popović igra na identičnoj poziciji u aktuelnom šampionu države, no i ona u mečevima protiv matičnog klub „Gacko“ naspram sebe, ima ni manje ni više nego rođenu sestru Anicu, te su i one ove godine imale svoje „duele“.

Već u plej ofu prvenstva, jedna protiv druge igraće i sestre Fatima i Dženita Džodžaljević - mlađa Fatima „srednjak“ je „Kule“ dok Dženita nosi dres tuzlanske „Slobode“.

Odbojkašice "Kule"

Naredne sezone, ukoliko SOK „Mostar“ izbori mjesto u Premijer ligi, a imaju izgledne šanse za to, u kategoriji „sestra protiv sestre“, mogla bi se naći i Angelina i Andrijana Divljan, mlađa sestra Andrijana, igračica „Smeča“ iz Lukavca, dok je iskusnija Angelina član ekipe iz grada na Neretvi, s kojom će pokušati da se vrati u društvo najboljih. Da je porodica Divljan odbojkaška, potvrđuje i njihov brat Andrija, koji je član višestrukog šampiona, ekipe „Mladosti“ iz Brčkog.

Sestre saigračice

Već pomenute sestre bile su nekada saigračice i nosile su dres jednog kluba, baš kao trenutno obojkašice “BL Volley” –a Tijana i Tamara Djapa.

Ipak, i one su, recimo, prošle sezone, nastupale za različite klubove, kada je Tijana nosila dres „Kule – Gradačac“.

Miloš Vasiljević