Zbog korone na bolničkom liječenju 414 ljudi u Srpskoj

Na bolničkom liječenju zbog novog virusa korona u Srpskoj je trenutno 414 pacijenata, od čega je 25 životno ugroženih, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Po tome, za jedan dan su u bolnice u Srpskoj, zbog ovog virusa, na liječenju zadržane 54 osobe, od čega njih 33 u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Trenutno je najviše pacijenata upravo u UKC RS u Banjaluci, gdje se liječi 170 ljudi. Većina ili 104 njih ima srednje tešku kliničku sliku, dok je sa teškom kliničkom slikom trenutno 30 pacijenata, prenosi Srpskainfo.

Po podacima ustanove, životno je ugroženo 18 pacijenata, koliko ih se nalazi i na respiratoru, dok 25 pacijenata koristi kiseoničku masku.

Uz njih na respiratorima je još sedam pacijenata koji se liječe u ostalim bolnicama u Srpskoj – po dva pacijenta u Foči i Istočnom Sarajevu, te po jedan u Doboju, Bijeljini i Gradiški.

Poslije UKC RS, najviše pacijenata zbog virusa korona ima dobojska bolnica – 51, a zatim Istočno Sarajevo – 36. Po 29 pacijenata liječi su u bolnicama u Foči, Prijedoru i Zvorniku, a 27 osoba je na liječenju u Gradišci.

U Trebinju je u bolnici 21 osoba, a u Bijeljini, u kojoj je ovih dana potvrđeno dosta novih slučajeva zaraze, na liječenju je 20 pacijenata. U Nevesinju su na bolničkom liječenju dva pacijenta.     

Tagovi: