Višković i Brnabićeva razgovarali o zajedničkim projektima Srpske i Srbije

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, saopšteno je iz Vlade RS.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, predsjednik Vlade zahvalio se, u ime Vlade RS, na podršci koju je Srbija u prethodnom periodu pružila Republici Srpskoj pri realizaciji infrastrukturnih projekata.

"Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima iz oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture, energetike i gasifikacije, poput izgradnje auto-puta, hidroelektrane 'Buk Bijela', te aerodroma u Trebinju, čija realizacija predstoji u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Pored navedenog, na sastanku razgovarano je i o predstojećoj zajedničkoj sjednici dvije vlade koja će biti održana u Istočnom Sarajevu, prenose Nezavisne. 

Ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja između RS i Srbije odlična, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

"Premijer Srpske Radovan Višković zahvalio je Srbiji i na pruženoj pomoći tokom pandemije virusa korona, posebno kada je riječ o procesu imunizacije", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u delegaciji Vlade Republike Srpske, osim premijera Viškovića, u razgovorima su učestvovali ministar finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, dok su u delegaciji Vlade Republike Srbije, osim premijerke Ane Brnabić, bili i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, generalni konzul u Banjaluci, te generalni sekretar Ministarstva finansija Srbije.