Užas u Derventi: Ratni veteran, bivši profesor, muzičar i direktor, na Vaskrs se raznio bombom

Slađan Tutnjević (59), nekadašnji srednjoškolski profesor, muzičar i direktor fabrike obuće u Derventi, prekratio je sebi život raznijevši se ručnom bombom.

Kako saznaje naš portal, njegovo beživotno tijelo pronađeno je jutros (nedjelja) na obali Ukrine, oko 150 metara od porodične kuće u ulici Pete Kozaračke bb. u Derventi.

Za sada nije poznato zašto je ovaj 59-godišnji ratni veteran digao ruku na sebe i, na Vaskrs, na ovako strašan način prekratio život.

- Prizor na mestu tragedije, na obali rijeke, bio je užasan. Tijelo žrtve bilo je u lokvi krvi, a donji dijelovi razneseni. Pronađeni su i rastrgani dijelovi odjeće, mobilnog telefona, kao i osigurač od ručne bombe  - kazuju naši izvori upućeni u ovu tragediju.

Nezvanično saznajemo da je u jutarnjim satima derventsku policiju telefonskim pozivom alarmirala rođaka nastradalog M. R., dojavom da joj je nestao rođak Slađan Tutnjević.

Policijska potraga ubrzo je okončana na desnoj obali Ukrine, gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

- Dežurna tužiteljka Okružnog javnog tužilaštva Doboj naložila je uviđaj, a doktor - mrtvozornik Doma zdravlja Derventa je utvrdila da su smrtonosne povrede nastupile uslijed teških povreda male karlice i drugih donjih dijelova tijela. Ona je konstatovala da je Tutnjević istog dana (nedjelja) u jutarnjim časovima izvršio samoubistvo ručnom bombom - nezvanično saznaje naš portal.

Takođe, nezvanično saznajemo da su istražioci rođake M. R. pred njenom kućom, nedaleko od doma rođaka - žrtve, pronašli cvijeće i poruku ispisanu na koverti od računa za električnu energiju.

- Riječ je ličnoj poruci koja se, za sada, ne dovodi u vezu sa visinom računa ili eventualnim dugovanjima za struju, kao motivom ili okidačem za samoubistvo. Istina, pogotovo posljednjih dana Slađan je sve više padao u depresiju, žaleći se na mnogobrojne životne tegobe - saznaje naš portal.

Očito je da su materijalne, porodične i druge tegobe ovog ratnog veterana, bile pretežak životni teret, konstatuju njegovi poznanici.

BIVŠI PROFESOR, PJEVAČ I DIREKTOR, OSTAO SAM

Dervenćani, kako saznajemo, o Slađanu Tutnjeviću, imaju samo riječi hvale. Znaju ga, iznad svega, kao „kulturnu, dobronamjernu, vrijednu i svestranu osobu“. Diplomirao je ekonomiju i jedno vrijeme radio kao srednjoškolski profesor, potom kao direktor derventske fabrike obuće „Demos“. Njegova svestranost se ogledala i u tome da je svirao harmoniku, a u produkciji TV BN snimio je svoj CD narodnih pjesama, a vrednoća da je nakon privatizacije fabrike na čijem je bio čelu, za život  počeo da zarađuje nabavivši veliko stado ovaca.

Nakon bračnog brodoloma, bez stečene penzije, ovaj 59-godišnjak je prije više godina ostao da živi sam, jer su mu supruga i sada već odrasli sin odselili negdje u okolinu Sarajeva.

N. ĐURIĆ