Udruženje žena: U toku izrada novog godišnjeg plana za borbu protiv nasilja

Udruženje žena “Derventa”, te članovi Komisije za ravnopravnost polova i Multisektorskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici i učesnice u projektu “Ženski aktivizam u borbi protiv nasilja” održali su četiri radna sastanka za izradu Lokalnog akcionog plana za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici /LAP/ za 2020. godinu.

Učesnici, kao i institucije i oragnizacije koje predstavljaju, dali su svoj doprinos za izradu LAP-a koji će biti osnova za djelovanje na prevenciji, suzbijanju i pomoći žrtvama nasilja u lokalnoj zajednici.

– Predviđene aktivnosti u LAP- u za 2019. godinu su u potpunosti realizovane, a u nekim oblastima bilo je i više aktivnosti nego što je planom predviđeno. Važno je napomenuti da je multisektorska saradnja bila veoma dobra i da su se svi potpisnici tima aktivno  uključili i dali doprinos u borbi protiv svih oblika nasilja u lokalnoj zajednici, saopšteno je iz Udruženja žena Derventa.

Jedan od zaključaka je da se u narednom periodu treba još više angažovati na preventivnom djelovanju i informisanju u cilju smanjenja nasilja.

Ovaj projekat podržala je i Ambasada Kanade u BiH.

Tagovi: