U petom Almanahu radovi šest pjesnika iz Dervente

U Beogradu je publikovan „Almanah 5“, međunarodni zbornik književnih radova 150 pisaca iz 15 zemalja, u kojem su svoje mjesto našli i radovi šestoro Dervenćana – Evite Bojkovac, Savka Pećića Pese, Jasmine Radanović, Srete Stojakovića Lužanskog, Bore Nagradića i Maje Danilovića. Zbornik nosi naslov „Forum riječi“.

U ovogodišnjem broju, koji je podržan od strane Svjetske akademije za poeziju iz Verone, kao i Gradske opštine Savski venac, Beograd, selektovani su kvalitetni radovi pjesnika, prozaista i aforističara iz 60-tak gradova.

– Ovogodišnji Almanah je tehnički izuzetno kvalitetno urađena monografija u izdavaštvu Književnog salona „Poezija stenka“ iz Beograda, koji je i fenomen na kulturnoj sceni Beograda i šire. Za dvadesetak godina postojanja, sa osnovnim ciljem očuvanja našeg jezika i kulturne baštine i doprinosa afirmaciji književne reči, prvenstveno poezije, istakli su organizatori.

Predviđeno je i nekoliko promocija u Beogradu, a jedna od njih je održana u kući Đure Jakšića na Skadarliji, a završna promocija planirana je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

Organizatori ovog književnog i kulturološkog koncepta, sa ciljem regionalne i međunarodne literarne saradnje pisaca bez granica i ljudi bez predrasuda, ističu zahvalnost svim derventskim pjesnicima na njihovom vidnom doprinosu vanrednom sadržajnom i izražajnom kvalitetu „Almanaha 5“.

Derventa Cafe

Tagovi: