Tekstilac se revanširao Brčacima

Fudbaleri Tekstilca savladali su brčansko Jedinstvo u pretposljednjem kolu tekuće polusezone Prve lige Republike Srpske i tako se revanširali ovom rivalu za poraz u prvom dijelu sezone.

“Krojači” su bili dosta konkretniji u većem dijelu prvog dijela. Nakon lijepog duplog-pasa Zarića i Stupara, potonjeg ruši jedan od štopera gostiju, ali je sudija Kesić propustio priliku da pokaže na “kreč”.

U naredne dvije opasne situacije pred vratima gostiju našao se Perović, a u jednoj od njih pogađa i stativu. U 32. minutu po lijevoj strani ponovo prolazi brzonogi Stupar, potom nesebično pronalazi neumornog Rudana, koji preciznim udarcem sa 16 metara pogađa mrežu golmana Delića za minimalno vođstvo “krojača” nakon prvog dijela.

Prvu priliku da u nastavku riješi pitanje pobjednika imao je ponovo Perović poslije još jednog odličnog prodora Marića, ali je snažni napadač, u situaciji “1 na 1”, pogodio samo protivničkog golmana. Petnaestak minuta kasnije ponavlja se slična situacija. Ovoga puta loptu je oduzeo Rudan, sjajno uposlio Stupara, ali mladi ofanzivac šutira pored gola.

Ipak, u 80. minuti Perović uzima sve u svoje ruke i nakon dugog šprinta sigurnom završnicom uduplava prednost. Dva minuta kasnije grogiranog protivnika matira Rudan, nakon greške golmana Delića.

Brčaci u 89. minuti preko Haskića stižu do počasnog gola, a u sudijskoj nadoknadi gostujući štoper Mišković pogodio je sopstvenu mrežu na bizaran način za konačnih 4:1.

U narednom kolu Tekstilac gostuje u Istočnom Sarajevu.

Prva liga RS, 13. kolo: FK Tekstilac – FK Jedinstvo 4:1 (1:0).

Gradski stadion u Derventi. Gledalaca 200. Sudija Dragan Kesić. FK Tekstilac: Plisinć, Marić, Ćorić, Jolović, Rašević, Rudan, Đuričić, Zarić, Stupar (Ćirić), Đekić (Antonić), Perović (Grahovac). Trener Danimir Milkanović.