Talentovani rukometaš Dražen Milinković: Najljepše je nastupati za svoj klub i pred svojim navijačima

Rukometaši Dervente zimuju na čelu tabele Prve rukometne lige Republike Srpske, a među momcima koji su uglavnom svoje prve rukometne korake napravili upravo u našem gradu posebno se istakao Dražen Milinković.

Dvadesetogodišnje desno krilo odlično je iskoristilo priliku koja se ukazala nakon ispadanja iz Premijer lige BiH jer je tokom netom završene polusezone postigao više od stotinu pogodaka u jedanaest prvoligaških mečeva ili prosječno više od 9 golova po meču.

 Napravili smo jednu zaista lijepu priču. Ljudi na čelu kluba, zajedno sa nama igračima, praktično od ničega digli su klub ponovo na noge. Napornim radom nametnulo nam se to prvo mjesto koje smo apsolutno opravdali. Nije mala stvar biti jesenji prvak ako uzmemo u obzir da nam je igrački kadar gotovo isključivo sastavljen od domaćih igrača. I to govori da je Derventa grad rukometa, kaže talentovani ljevoruki rukometaš.

Skromno ističe da zasluge za visok plasman pripadaju čitavoj ekipi koja je igrala u dobroj formi tokom jesenje polusezone, te da im ipak najdraže što su se navijači vratili na tribune Sportske dvorane.

– Mora se priznati da je velika razlika igrati Premijer ligu BiH i Prvu ligu Republike Srpske, jer na rezultate u višem rangu utiče i mnogo drugih faktora. U narednoj polusezoni cilj nam je da sačuvamo prvo mjesto, s nadom da ako se ostvare preduslovi, uz nekoliko adekvatnih pojačanja, nastupimo ponovo i u Premijer ligi, optimističan je perspektivni Milinković.

Inače, mladi rukometaš po prvi put se obreo na treningu već sa 8 godina i to po uzoru na starijeg brata.

– Tada se javila moja ljubav prema sportu i prema rukometu, tako da sada već 12 godina aktivno treniram bez prestajanja. U prvi tim sam priključen prije šesnaeste godine da bih odmah potom bio registrovan i čak strijelac prvog gola. 2017. godine smo osvojili Kup Republike Srpske i to je jedno nezaboravno i prelijepo iskustvo, i kao igraču i kao mladom čovjeku, prisjeća se momak koji je u svojoj karijeri već osjetio čari Premijer lige BiH i Prve i Druge lige RS, kao i omladinskih takmičenja.

Inače, Milinković je završio srednju elektrotehničku školu i primjer je mladog i vrijednog mladića.

– Po završetku škole sam odmah počeo da radim i za sad uspjevam da stignem sve poslovne obaveze sa rukometnim treninzima. Slobodno vrijeme koristim za odmor, ali kako volim računare privatno ih servisiram, a nije mi strano da vikendom i konobarišem, kaže ovaj marljivi mladić.

Do sada je najviše naučio od bivšeg trenera Zorana Dokića, za koga ima samo riječi hvale.

– Puno je lijepih uspomena iza mene u klubu. Iako sam mlad, volio bih ostati kod svoje kuće i igrati za svoj grad i svoje ljude jer je to za mene najljepši osjećaj, za kraj će mladi rukometaš.

Derventa Cafe

Tagovi: