Svi žele na maturu: "Poštujte preporuke epidemiloga i nemojte piti, pa voziti"

Osnovne i srednje škole na području Doboja, kao i u opštinama regije, izjasnile su se da će organizovati maturske proslave.

Ovo je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, koja provodi preventivne aktivnosti u pogledu načina organizovanja maturskih proslava u dijelu RS koji pokriva.

- Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, Policijske stanice Doboj 2 i Policijske stanice Teslić stupili su u kontakt sa direktorima osnovnih i srednjih škola na području koje operativno pokrivaju, u cilju prikupljanja informacija o organizovanju maturskih proslava i pratećih aktivnosti. Navedene aktivnosti održaće se na području svih opština koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Doboj, saopštili su danas iz PU Doboj.

Iz ove PU navode da se Zaključkom Republičkog štaba za vanredene situacije dozvoljava održavanje maturskih proslava od 1. juna, a istim zaključkom su definisane obaveze direktora škola u pogledu načina organizovanja proslava.

- Apelujemo na maturante da se pridržavaju preporuka i uputstava higijensko – epidemioloških službi, da se tokom maturskih zabava suzdrže od ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da u slučaju konzumiranja alkohola ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

PU je saopštila i da će prilikom održavanja maturskih proslava biti obezbjeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata, vršiće se pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju, kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata.

Lj. Đ.