Počele pripreme za "Svetosavski bal"

Kolo srpskih sestara “Carica Milica” 2. februara 2020. godine u hotelu “Biser” organizovaće humanitarni Svetosavski bal, manifestaciju čiju su tradiciju, nakon gotovo 80 ljeta, obnovili prošle godine.

I ove godine događaj će biti spoj kulture i dobročinstva, pa će najveći dio prikupljenih sredstava biti usmjeren za završetak doma višečlane porodice Gibanica, a nagradiće se i jedan od najboljih studenata.

– Pozivamo zainteresovane da svojim dolaskom na dobrotvorni Svetosavski bal pomognu našu namjeru da porodici Gibanica damo podršku u životu. Kroz jedno veče koje ćete provesti u društvu sebi bliskih po dobročinstvu ljudi, omogućićemo da naše trojke rastu sretnije, saopšteno je iz Kola srpskih sestara.

Porodica Gibanica je, inače, početkom 2017. godine postala bogatija za trojke Mateu, Teu i Filipa.

Takođe, Kolo srpskih sestara pokrenulo je Božićnu akciju prikupljanja namirnica za sve porodice koje nisu u mogućnosti da Božić dočekaju dostojanstveno i kako običaji nalažu. Pomoć u nekvarljivim namirnicama možete predati svaki dan u Sabornom hramu ”Uspenja Presvete Bogorodice” u Derventi u periodu od 7 do 18 časova.

Derventa Kafe

Tagovi: