SO Derventa: Usvojen budžet za 2020. godinu u iznosu od 18.877.500 KM

Odbornici su usvojili svih 32 tačke dnevnog reda. Prijedlog odluke o usvanjaju budžeta za narednu godinu izazvao je najviše pažnje među odbornicima. Planrana cifra od 18.877.500 KM jednoglasno je usvojena, iako nisu podržani amandmani opozicije. Načelnik opštine Milorad Simić  obajsio je kako je došlo do povećanja budžeta za narednu godinu.

Radi o realnom i optimalnom budžetskom okviru. Do povećanja je došlo jer je Dom zdravjja prešao na budzetski oblik poslovanja, pa se zato iznos od 3.860.000 KM stavlja na redovan budžet. Naš budžet je ustvari oko 15.000.000 što nije mala cifra. Naredne godine očekujem da će biti rebalansa. Jako sam zadovoljan današnjom odlukom skupšine o usvajanju budžeta za 2020. godinu. Očekujem da ćemo naredne godine dobiti status grada – kazao je Simić.

Simić je rekao da opština Derventa nije dobila ni jednu primjedbu Ministarstva finansija RS, i da je istovremeno dobila, uzastopne pozitivne finansijske revizorske izvještaje. On je dodao da je i ovogodišnji budžet zaključno za 1. decembrom izvršen u 98,8 odsto.

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić kazao je da će, biti povećana izdvajanja za podršku porodici, djeci i mladima i to za oko 160.000 maraka, te će izdvajanja za ovu namjenu biti 200.000 KM. Odbornici su podržali i program rada Skupštine opštine za iduću godinu, te stope poreza na nepokretnosti, koje ostanu nepromijenjene u odnosu na ovu godinu, a usvojen je i rebalans ovogodišnjeg budžeta. Podršku odbornika dobio je i Prijedlog odluke o donošenju Regulacionog plana „Park“. Usvojen je i niz odluka o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta, kao i informacija o uslovima i života penzionera.

TVK3

Tagovi: