Sljedeće sedmice počinje rekonstrukcija terena na Gradskom stadionu u Banjoj Luci

- Za naš klub ovo je revolucionaran trenutak i trenutak kada budućnost postaje sadašnjost - poručili su iz banjolučkog Borca.

Nakon što je Fudbalski savez BIH potpisao ugovor sa izvođačem o izgradnji hibridnih terena za pet klubova iz PlBIH, kree i realizacija ovog velikog infrastrukturnog projekta.

Jedan od terena koji će biti rekonstruisani je i onaj na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a FK Borac u subotu je saopštio da radovi počinju sljedeće sedmice.

Prenosimo saopštenje FK Borac:

"FK Borac, sa ponosom, obavještava javnost da u narednom periodu kreće realizacija niza projekata koji za cilj imaju unapređenje infrastrukture na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

FK Borac naredne sedmice, u saradnji sa FS BiH, započinje potpunu rekonstrukciju glavnog terena nakon kojeg će naš Gradski stadion dobiti najsavremeniju hibridnu podlogu.

Ovaj projekat jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih poduhvata u klupskoj istoriji dugoj skoro čitav vijek.

Za naš klub ovo je revolucionaran trenutak i trenutak kada budućnost postaje sadašnjost.

Hibridna podloga je najmodernija tehnološka inovacija koja se koristi u svijetu fudbala i sportske infrastrukture, pa će se naš klub i naš Gradski stadion dičiti travnatim tepihom poput onog na najpoznatijim evropskim stadionima.

Naši fudbaleri dobiće najsavremenije uslove za rad i odigravanje utakmice, pa će tako dosanjati snove svih ranijih Borčevih generacija.

Potpunom rekonstrukcijom terena na Gradskom stadionu, i naši navijači dobiće potpuno novi ugođaj za gledanje utakmica voljenog kluba.

Slika koju smo do sada mogli da vidimo preko malih ekrana na najvećim evropskim utakmicama, od sada postaje slika koju ćemo gledati na Gradskom stadionu na svim utakmicama FK Borac.

Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u budućnost, zato FK Borac želi da se zahvali Fudbalskom savezu i predsjedniku Vici Zeljkoviću na velikom naporu uloženom da se realizuje ovako značajan projekat.

Uvjereni smo da ćemo rekonstrukcijom terena podići kvalitet igara naših fudbalera i da ćemo dodatno osnažiti i oplemeniti rad omladinskih selekcija i privući novu armiju mališana u crveno plave redove, te da će od svega najveći benefit imati naši vjerni navijači koji će se radovati budućim pobjedama gledajući svoj Borac u uslovima vrijednim najvećih fudbalskih takmičenja.

Svi kojima je FK Borac u srcu mogu da budu ponosni što su dio trenutka koji će zlatnim slovima ostati ispisan u klupskoj istoriji i što naš klub, kako mu se bliži stoti rođendan, ide krupnim koracima naprijed na svim nivoima.

Uz potpunu rekonstrukciju glavnog terena, FK Borac završiće i sve neophodne radove na postavljaju kapija sa elektronskim čitačima karata, a na Gradski stadion stiže i novi semafor.

Nakon što svi planirani projekti budu realizovani, a FK Borac uložiće maksimalne napore da to bude do kraja jula, Gradski stadion u Banjaluci dobiće sve uslove za nesmetano odigravanje utakmica grupne faze Lige konferencija i Lige Evrope.

Grupna faza evropskog takmičenja i dalje je san, ali nekoć smo snivali i novi teren, šampionsku titulu i evropske utakmice.

Korak po korak.

Do cilja.

Za naš Borac!"

mondo.ba