Remi Zvezde i Vojvodine, igrači i publika odali počast Mihajloviću

 Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su večeras 1:1 (1:1) na startu drugog dijela sezone u meču 20. kola Superlige.

Novosađani su poveli sjajnim golom mladog Uroša Kabića u 25. minutu, a samo tri minuta kasnije "lob majstorijom" izjednačio je Aleksandar Katai.

Uoči meča odata je počast legendarnom fudbaleru oba tima Siniši Mihajloviću, a na stadionu Rajko Mitić, uprkos izuzetno hladnom vremenu, bilo je skoro 20.000 gledalaca.

Mladi fudbaleri Zvezde su prije meča odigrali plesni performans i tijelima formirali broj 1969, godinu rođenja i 2022, godinu smrti Siniše Mihajlovića.

Prikazano je i Mihino tajno oružje – slobodni udarac, a za kraj je razvijena je njegova fotografija na centru terena, po ugledu na mečeve Lige šampiona.

Igrači "crveno-belih" su na teren istrčali u specijalno dizajniranim dresovima koji će otići na aukciju, a novac će biti doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije.

I navijači su odali počast legendarnom Mihi koreografijom koju su izveli u 11. minuti utakmice, simbolizujući time broj dresa koji je nosio.

Utakmici su prisustvovali i Mihajlovićeva porodica, brat Dražen, kao i sinovi Dušan i Nikolas, koji su dobili na poklon dresove Zvezde sa brojevima 11 i osam (broj koji je Siniša nosio u Barjju) i Vojvodine sa brojem 11.

Poklone su predali predsjednik Zvezde Svetozar Mijailović i član šampionskog tima iz Barija Dragiša Binić, odnosno predsjednik Novosađana Dragoljub Zbiljić.

Dražen Mihajlović, brat legendarnog igrača Crvene zvezde Siniše Mihajlovića, zahvalio je klubu i navijačima u ime porodice Mihajlović za sve što su uradili za njegovog brata.

Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi, navijačima i ljudima koji su došli u velikom broju. Ovo u meni izaziva buru emocija, tako da samo želim u ime porodice Mihajlović da se zahvalim na svemu što su uradili. Hvala ljudima koji su danas došli da odaju počast mom bratu. Sve ovo nas vraća u neko dečačko doba, pogotovo kad vidim specijalizovane dresove Zvezde sa njegovim likom. Drago mi je i što sve to ima humanitarni karakter, s obzirom na to da je cilj da se prikupi što više sredstava za ljude kojima je pomoć potrebna. Pre desetak dana je u Rimu bila organizovana utakmica između Lacija, u kom je postizao velike rezultate i Bolonje koju je trenirao. Oprostili su se na jedan predivan način od njega. Ali i ovo danas, kao da je sudbina umešala prste, kao da nas Siniša gleda od gore - izjavio je Dražen Mihajlović.

Mihajloviću su danas počast odali i saigrači iz Crvene zvezde Dragiša Binić, Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Goran Vasilijević, Ivica Momčilović, kao i trener Ljupko Petrović.

Skupština FK Crvena zvezde jednoglasno je danas usvojila prijedlog da se zapadna VIP tribina stadiona nazove po Siniši Mijaloviću.

Mihajlović je u Crvenoj zvezdi odigrao 38 utakmica i postigao devet golova. Bio je dio tima "crveno-belih" koji su 1991. godine osvojili Kup evropskih šampiona, kao i Interkontinentalni kup u decembru iste godine.

Mihajlović je prethodno sa Vojvodinom osvojio titulu.

Preminuo je 16. decembra prošle godine od posljedica leukemije.

nezavisne.com