Priština zabranila prodaju srpskog ulja

Priština je zabranila prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije na području Kosova i Metohije pod izgovorom da to ulje ne ispunjava kriterijume prosječne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

Izvještajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosječne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode - navodi se u obavještenju Ministarstva industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini.

U saopštenju se dodaje da je zbog toga tržišna inspekcija preduzela mjere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana, javio je RTS.

Krajem januara na društvenim mrežama pojavio se novi spot u okviru kampanje kojom se na Kosovu i Metohiji poziva na bojkot proizvoda iz centralne Srbije.

U spotu na albanskom jeziku koji je objavljen na privatnoj "Fejsbuk" stranici prikazan je mladić kako kupuje proizvode iz centralne Srbije, poput plazme, čipsa, medenog srca ili štrudle, koji kada otvori ambalažu, umjesto slatkiša, pronalazi u njima metke.

nezavisne.com

Tagovi: