Požar izazvan paljenjem na otvorenom zahvatio rezervoar za plin i motocikle

Danas oko 14 časova u Ulici 16. Krajiške brigade zbog nekontrolisanog paljenja vatre na otvorenom prostoru izbio je požar koji se proširio na obližne kuće i zahvatio motocikle i rezervoar sa plinom.

Brzom akcijom pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa požar je lokalizovan, tako da nije bilo povrijeđenih, osim materijalne štete.

Iz Policijske uprave Doboj još jednom apeluju na građane da obavljanje proljetnih radova vrše samo tokom dana, te da pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala ugase ostatke.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara odmah je potrebno obavijestiti nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj – 123, nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj – 122 ili Centar za obavještavanje na broj –112.

Za sva fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad i ne preduzmu sve neophodne radnje u cilju sprečavanja širenja vatre definisane su novčane kazne od 100 do 1.000 maraka.

Podsjećaju da su na području koja je u njihovoj nadležnosti, tokom ove godine, prilikom uređenja poljoprivrednih površina paljenjem korova smrtno stradala četiri lica takođe starije životne dobi.

Derventa Cafe

Tagovi: