Potvrdile dominaciju: Dervenćanke najbrojnije na Festivalu rukometa

Nakon uspješno završene prve polusezone novoosnovane Omladinske lige Rukometnog saveza Republike Srpske u Banjaluci će se odrzati turnir pod nazivom “Festival rukometa” na kojem će nastupiti i najmlađi rukometaši i rukometašice Dervente.

Na turniru će međusobno snage odmjeriti selekcije najboljih dječaka i djevojčica iz Banjalučko-prijedorske, Bijeljinsko-dobojske i Hercegovačko-romanijske regije. Predvodiće ih najbolji treneri koji su izabrani na osnovu rezultata svojih ekipa tokom takmičenja.

U Omladinskoj ligi Republike Srpske su se djevojčice ŽRK “Derventa”, kao i dječaci RK “Derventa”.

– Djevojčice su ostvarile odlične rezultate i bile su prve u obe uzrasne kategorije u kojim su se takmičile – 2006/07 i 2008/09 – i time su pokazale da su u svojoj regiji najbolje. Samim tim je najviše izabranih upravo iz našeg kluba, čak 17 djevojcica za te dvije uzrasne kategorije, kaže trener Jelena Simić, koja će predvoditi uzrast 2006/07 naše regije, te biti pomoćni trener generacije 2008/09.

Pored Simićeve na festivalu će učestvovati i treneri omladinskih kategorija RK “Derventa”. Goran Lukić biće glavni trener 2002/03 godišta, a Slaven Đekić pomoćni trener uzrasta 2006/07.

Djevojčice izabrane u najbolju selekciju 2006/07 su Anastasija Pavlović, Tamara Knežević, Alma Peleš, Jovana Grabež, Maja Popović, Kristina Dević, Lara Ćetković, Ena Bajramović i Jelena Radanović.

Godište 2007/08 predstavljaće
Helena Tagić, Marija Savković, Marija Maksimović, Danica Jeličić, Anđela Nović, Natalija Panzalović i Milica Petković.

Među dječacima uzrasta 2002/04 regiju će predstavljati Aleksa Starčević, Nikola Ristić, Nikša Nikolić i Dejan Stanković.

U uzrast 2006/07 pozvani su Ilija Kovačević i Luka Tadić, a u 2008/07
Dušan Pejin.

Festival rukometa održaće se 11. januara naredne godine u Sportskoj dvorani u Boriku. Posle ove manifestacije selektori će napraviti spisak najboljih, tako da ce Rukometni savez Republike Srpske imati sve reprezentativne kategorije selektovane.

Derventa Cafe

Tagovi: