Poraz Švajcarske od Brazila ostavio Srbiju u životu

Fudbaleri Brazila pobijedili su Švajcarsku 1:0 u drugom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru golom Kazemira.

Ovim trijumfom Brazilci su ostavili Srbiju u igri za osminu finala Mundijala pa će putnika u dugu fazu takmičenja odlučivati meč "orlova" i Švajcarske koji je na rasporedu u petak.

Brazil je opravdao ulogu favorita i došao do nova tri boda pobjedom večeras nad Švajcarskom.

Iako je Brazil imao inicijativu u prvom dijelu, zanimljiva situacija dogodila se u 44. minutu meča, a koja se ne odnosi na fudbal.

Došlo je do tehničkih problema kada su se na momenat ugasili reflektori na stadionu. Sudija je odmah komunicirao sa nadležnim, ali se svjetlo upalilo i meč je nastavljen.

Do velikog uzbuđenja je došlo u 64. minutu.

Vinisijus je prelijepo prošao po strani, izbjegao klizeći start Vidmera i unutrašnjim dijelom stopala pogodio donji desni ugao golmana Švajcarske.

Ipak, VAR tehnologijom je utvrđeno da se Ričarlison uključio u igru, iako nije ni igrao loptom, ali uticao jeste na igru jeste.

Međutim, Brazil je u 83. minutu uspio doći do prednosti golom Kazemira.

Lijepa akcija odigrana je na lijevoj strani kaznenog prostora Švajcarske, Kazemiro se ubacuje i asistenciju Rodriga pretvara u gol.

Do kraja meča Švajcarska nije uspjela da se ozbiljnije suprostavi petorostrukim šampionima svijeta i Brazil je upisao sigurnu pobjedu.

Podsjećamo, u prvom meču drugog kola grupe F Srbija i Kamerun odigrali su neriješeno 3:3.

nezavisne.com

Tagovi: