Poljoprivrednik poklanja svinju od 200 kg ugroženima

Fočanski poljoprivrednik Milan Gagović, koji se na svom gazdinstvu u Handićima, između ostalog, bavi i tovom svinja, odlučio je da u sezoni krmokolja podijeli 200 kilograma svinjskog mesa porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Kako piše lokalni Radio Foča, ovaj domaćin je poznat po svojim dobročinstvima i kada god je u prilici priskače u pomoć najugroženijima i s njima dijeli plodove svog rada.

Tako je ranijih godina dijelio krompir, povrće iz plastenika, maline, rakiju, a prošle godine je na gradskom trgu častio sugrađane s pola tone jabuka.

Poznat je slučaj kada je njegova plemenitost nadjačala i administrativne barijere.

Naime, on je prije dvije godine poklonio kravu obližnjem manastiru Zagrađe u Crnoj Gori. Granični prelaz Šćepan Polje tada je bio zatvoren, nije pomagao ni kovid test, ali crnogorska granična služba, ipak je dozvolila Gagoviću da neobični poklon prevede preko mosta na Tari.

Ove godine ima dovoljno mesa i za svoje potrebe i za prodaju, pa je odlučio i da jednu svinju od oko 200 kilograma pokloni.

Osim porodica koje odranije pomaže i kojima je i ovaj put namijenio meso, volio bi, kaže, da mu se oni kojima je najpotrebnije sami jave.

Njegov broj telefona je 065 721 477.

U paketima će biti od pet do deset kilograma mesa, te po litar rakije. 

nezavisne.com