Podrška ženskoj košarci u Republici Srpskoj

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, razgovarala je danas sa predstavnicima pet ženskih košarkaških klubova koji igraju Prvu ligu Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima klubova u 2020. godini, planovima za tekuću sezonu i podršci Ministarstva kako bi svi planovi bili sprovedeni u djelo.

„Naš dugoročni plan je da pružimo podršku svim sportskim kolektivima, u obje konkurencije, koji ostvaruju dobre rezultate i imaju perspektivne ekipe. Ženski sport nam je jednako važan kao i muški i zbog toga ćemo sportskim kolektivima sa kojima smo danas razgovarali pružiti finansijsku i svaku drugu podršku kako bi realizovali svoje planove“, istakla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da je svjesna činjenice da je kriza izazvana korona virusom zakomplikovala situaciju i kada je sport u pitanju i dodala da Ministarstvo čini sve da, u okviru svojih mogućnosti, bude na usluzi klubovima, jer je kontinuirana podrška razvoju sporta, omasovljenju i popularizaciji sporta u Republici Srpskoj jedno od strateških opredijeljenja Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali ŽКК „Feniks“ iz Banjaluke, ŽКК „Кozara“ iz Gradiške, ŽКК „Mladost“ iz Prijedora, ŽКК „Ušće“ iz Banjaluke i ŽКК „Budućnost“ Bijeljina.

Tagovi: