Novak Đoković je danas napunio 35 godina, a evo šta je uradio u karijeri (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rođen je 22. maja 1987. godine, tako da je danas napunio 35 godina.

Idok se Nole u slavljeničkom raspoloženju priprema za sutrašnji meč sa Japancem Jošihitom Nišiokom podsjetimo se šta je između ostalog srpski igrač uradio u svojoj karijeri.

SOn je 20-struki grend slem šampion, ima devet pobjeda na Australijan openu (rekord u muškoj konkurenciji), dvije na Rolan Garosu, šest na Vimbldonu i tri na US Openu.

Postao je prvi u istoriji profesionalnog muškog tenisa koji je dva puta osvojio sve grend slem titule, a ove godine mu se pridružio Rafael Nadal.

Poslije Rolan Garosa 2016, Đoković je postao aktuelni šampion na sva četiri grend slem turnira, a prije njega to su u muškom tenisu uspeli samo Don Badž (1938) i Rod Lejver (1962 i 1969).

Ukupno, Đoković ima 87 titula što je peti najbolji rezultat u istoriji, a na Mastersima je uzeo 38 trofeja što je rekord. Osim toga, on je jedini teniser koji je osvojio sve turnire u ovoj kategoriji.

Srbin je prošle nedjelje u Rimu postao peti čovjek u istoriji koji je pobijedio u 1.000 mečeva. Ukupno ima 1.001 pobjedu uz 203 poraza. Ostvario je 232 pobede nad 10 najboljih igrača, a po tome je rekorder.

Đoković je aktuelni svjetski broj jedan, a na prvom mjestu rang liste ima rekordnih 370 nedjelja. Osim toga, sezonu je završio kao broj 1 rekordnih sedam puta.

srpskainfo.com