Drugi put gost Dervente: Nele Karajlić predstavio svoju treću knjigu

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” sinoć je predstavljen drugi dio triologije “Solunska 28”, autora Nenada Jankovića, alijas dr Neleta Karajlića, koja nosi naziv “O izdaji i prijateljstvu”.

Prije pet godina Karajlić je upravo u Narodnoj biblioteci predstavio svoj prvenac “Fajront u Sarajevu”, svojevrsnu autobiografiju, dok novo djelo govori o kući Jankovića na Dorćolu.

 Riječ je o njenoj stogodišnjoj istoriji i to o najtežih 100 godina 20. vijeka. Sama ideja je potekla iz činjenice da je moj pradjed napravio tu kuću i da je moja familija živjela tu stotinu godina. Naravno, priča je malo izokrenuta i više je plod moje mašte nego istorijskih činjenica, iako je teško dokazati da se to nije i dogodilo, opisao je Јanković.

Direktor biblioteke Mirjana Plisnić naglasila je da se radi o značajnom događaju za ovu ustanovu i lokalnu zajednicu jer je autor ličnost koju vole sve generacije i kada je u pitanju muzika, gluma ili pisanje knjiga.

Bivši pjevač “Zabranjenog pušenja” potom je bio gost turnira “Derventa Nektar futsal” gdje je na poklon dobio dres “Tekstilca”.

 

Tagovi: