Derventa: Novo ruho Centra za kulturu

Veliku salu Centra za kulturu krasi 240 novih stolica koje su uljepšale i učinile funkcionalnijim objekat ustanove u kojoj se održava najveći broj kulturnih i drugih manifestacija, a posebno raduje činjenica da su nove stolice zamijenile stare koje su postavljene prije 40 godina.

Novi enterijer Centra za kulturu obišao je načelnik opštine Milorad Simić u pratnji saradnika i odbornika Skupštine opštine.

“Nakon 40 godina dobili smo 240 novih stolica i ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku opštine i Opštinskoj upravi, jer su prepoznali našu potrebu za modernijom i funkcionalnijom salom. Ovo je dokaz da podrška i razumijevanje od strane lokalne uprave ne izostaju, o kojoj god sferi života da se radi”, rekao je direktor Centra za kulturu Jelenko Živković dodajući da godišnje ovu ustanovu posjeti 30.000 ljudi.

“U ovih 40 godina, tačnije otkad ustanova postoji, kroz objekat je prošlo oko milion i po ljudi. Što se tiče manifestacija, u godini imamo više od 200 aktivnosti, tako da je ustanova stalno u punom kapacitetu”, dodao je Živković.

Simić je istakao da je nabavka stolica koštala oko 60.000 KM, te da će u budžetu za 2020. godinu biti predviđena sredstva za još dodatnih 60 stolica, kako bi kapacitet bio zaokružen na ukupno 300 mjesta.

“Danas slavimo veliko zadovoljstvo u Centru za kulturu, koji je još uvijek poznat i kao Dom vojske. Naime, u BiH postoje tri ovakva objekta i Derventa je počašćena što ga ima. Prije šest ili sedam godina uložili smo značajna sredstva da ovaj objekat u određenoj mjeri rekonstruišemo, s tim da se iz godinu u godinu trudimo da nešto poboljšamo”, rekao je Simić.

Dodao je da se u Centru za kulturu tokom 365 dana u godini svakog drugog dana dešava neka manifestacija, kao i da broj posjetilaca može poslužiti za primjer drugim ustanovama.

Derventski list