Da živi kultura: „Ljetna art scena“ okuplja derventske umjetnike

Narodna biblioteka „Branko Radičević“, u saradnji sa književnicom Aleksandrom Marilović, profesoricom muzike Milijanom Žunić i klavijaturistkinjom Draganom Latinović, organizuje festival „Ljetna art scena“.

Festival ima za cilj prikupljanja neophodnih sredstva za kupovinu klavira za ovu ustanovu čime bi naš grad postao bogatiji za jedno kulturno dobro, čime bi se stekla mogućnost održavanja više kulturnih dešavanja.

– Ideje „Ljetne art scena“ nicala je dugo sa našom davnošnjom željom pa pokrenemo festival koji bi okupljao umjetnike različite branže. Sasvim prirodno se ovdje nametnula ideja da to bude pod krovom Narodne biblioteke „Branko Radičević“, ne samo zbog prostora koji plijeni, već i prijemčivosti radnog osoblja i direktora Mirjane Plisnić Bašić. Naš “ugaoni kamen” jeste volja da kultura živi u našem gradu. Festival će nam predstaviti prvo sugrađane, koji po univerzitetskim gradovima, akademijama sanjaju neke zdrave snove, najavljuje Aleksandra Marilović.

A među njima će se naći, između ostalih, muzičari Maja Orlando, Violeta Pećić i Tea Stanković, slikari Jelena Bardak i Zdenko Bećarević, potom Miroslav Nagradić, Milanka Blagojević i drugi. Očekuje nas i filmska veče Vuka Pijetlovića

Organizatori se nadaju se da će ovaj festival biti arhiv humanosti i optimizma njegovih građana u teška vremena pandemije.

– Grad je ono što od njega stvaraju ljudi. Otvorite svoja srca i dobićete ono što zaslužujete. Festival će se održavati na platou ispred Biblioteke tako da se može obezbijediti fizička distancu za publiku. Ostale mjere se podrazumijevaju, te podsjećamo i ovim putem građane da ih se pridržavaju. Prvo veče održaće se 11. jula od 20 časova, a uskoro ćemo objaviti i više informacija, ističe Marilovićeva.

Derventa Cafe