Banjalučanin optužen za krađu gaća i šminke

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Bojana Mrđenovića (31) iz ovog grada, koja ga tereti za seriju krađa tokom kojih su mu, uz ostalo, plijen bile i bokserice, te šminka, odnosno maskare i ruževi za usne.

Kako se navodi, Mrđenović i njegov sugrađanin Dragan Miletić (46), koji je takođe obuhvaćen optužnicom, su na Božić ove godine u prodavnici u Ulici Sime Matavulja ukrali tri flaše viskija, vrijednosti 80 KM, nakon čega su pobjegli, a potom su ta ukradena pića prodali nepoznatim prolaznicima za 30 KM.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Mrđenović nije mirovao ni dan kasnije pa je tako 8. januara naveče u prodavnici u Ulici Svetozara Markovića ukrao tri flaše viskija, vrijednosti 180 KM, te pobjegao, a zatim ukradena pića prodao nepoznatim prolaznicima za 40 maraka.

Mrđenović će se izjašnjavati i o optužbama da je tu istu veče u jednoj prodavnici ukrao još dvije flaše viskija, vrijednosti 35,50 KM, te ih prodao za 10 maraka.

Sudeći po optužnici, on je "operisao" i 17. januara naveče, pošto je u prodavnici u Ulici Skendera Kulenovića ukrao jednu flašu jegera te dvije boce energetskog pića.

Potom je, kako se dodaje, sutradan, 18. januara, u prodavnici u Karađorđevoj ulici ukrao 13 patrona za brijanje, vrijednosti 272,57 KM, te ih prodao za 50 KM.

Terete ga i da je 19. januara takođe krao patrone za brijanje. Procijenjeno je da je vrijednost ukradene robe 356 KM, a da ju je prodao za 40 KM.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", Mrđenović je optužen i da je 21. januara, u Ulici Dragiše Vasića, sa rafa jedne radnje ukrao tri pakovanja kreme "Dr Ćolić sensitiv".

"Optužen je i da je istog datuma u prodavnici u Ulici Veselina Masleše sa rafa na kojima se nalazi roba ukrao četiri komada muških 'Springfield' bokserica vrijednosti 64,80 KM, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu, da bi potom ukradene predmete predao policiji", navodi se u optužnici.

Kako ga terete, on je 24. januara ujutru, u prodavnici u Ulici Slobodana Kusturića, ukrao više komada artikala namijenjenih za šminkanje, i to 12 maskara i pet ruževa za usne, ukupne vrijednosti 160 KM.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", optužnica ga tereti i da je istog dana, takođe u jednoj trgovini, ukrao i devet različitih suhomesnatih proizvoda vrijednosti 127,60 KM, koje je stavio u torbu koju je imao kod sebe, nakon čega je pobjegao.

Tagovi: