Odrastajući sa dječacima, djevojčice se zaljubile u fudbal

U okviru Fudbalskog kluba ''Ljubić'' Prnjavor već skoro tri sedmice postoji ženska fudbalska sekcija koja okuplja dvadesetak djevojaka odlučnih da se ovim sportom bave ozbiljno.

S obzirom na to da do sada u Prnjavoru nije bilo organizovanog ženskog fudbala, Dajana Ivanović i Jovana Ilišković odvažile su se i prije pola godine počele trenirtati sa dječacima, da bi danas u ženskoj sekciji teren dijelile samo sa djevojkama koje gaje istu strast prema fudbalu.

“Prije osam mjeseci sam počela trenirati fudbal sa dječacima, sada je otvorena ova ženska sekcija i polako napredujem. Nadam se da ćemo izrasti u jedan ozbiljan klub", rekla je Dajana Ivanović i dodala da je oduvijek voljela fudbal.

I Jovana Ilišković priča da fudbal voli od malih nogu jer je odrasla sa dječacima.

"Kad god smo se dogovarali čega ćemo se igrati, to je bio fudbal I od tada ga volim. Sviđaju mi se treninzi iako nekada znaju biti prilično naporni", rekla je Jovana.

Trener Danko Ćirić kaže da su djevojke izuzetno aktivne na treninzima, te dodaje da očekuje još članica.

"Napredujemo polako, a djevojke još pristižu. Dolaze uglavnom u grupama, po četiri ili pet od jednom", kaže Ćirić i dodaje da nastoje da im obezbijede prevoz kako ne bi kasnile, a većina ih dolazi z istog dijela Prnjavora.

Što se tiče treninga, djevojke rede isto što i muškarci.

Goran Deket, šef Omladinske škole u FK ''Ljubić'' kaže da su pozitivno iznenađeni odzivom, te ističe da im je cilj da okupe što veći broj djevojčica, ali i dječaka.

“Naš cilj je da okupimo što veći broj čanova jer su ovdje sada stvoreni svi preduslovi za ozbiljan rad. Ali bitnije je da se djeca bave sportom, da razvijaju svoju ličnost i karakter, da se druže i zabavljaju”, rekao je Deket.

K3

Tagovi: