Francuz tvrdi: Ja sam unuk Adolfa Hitlera!

Francuski vodoinstalater koji za sebe tvrdi da je unuk Adolfa Hitlera podvrgnuo se DNK testu kako bi konačno ustanovio je li u rodu s nacističkim diktatorom, piše The Sun.

Uzorak sline Filipa (Philippa) Loreta testiraće se i uporediti s djelićima lubanje i čeljusti koje su vjerovatno pripadale Adolfu Hitleru, a u međuvremenu su čuvane u trezoru bivšeg KGB-a u Moskvi.

Afera s nacističkim vođom

Francuz je uvjeren da je njegov pokojni otac Žan-Mari (Jean-Marie) Loret Hitlerov nezakoniti sin, začet mnogo prije nego što je Hitler poveo Njemačku u II. svjetski rat. Loret tvrdi da je njegova baka Šarlot Lobdžoi (Charlotte Lobjoie) imala ljubavnu aferu s nacističkim vođom, tada mladim njemačkim kaplarom, koji se u to vrijeme, 1916. godine, borio u sjevernoj Francuskoj.

Ruska državna televizija NTV isporučila je Loretov uzorak sline u Moskvu gdje će se provesti test koji će pokazati podudara li se njegov DNA s Hitlerovim ostacima, koje su uzele Staljinove snage kada su opustošile bunker u kojem se Hitler skrivao.

- U svojoj glavi, Filip Loret je i bez DNA testa uvjeren da je Hitlerov unuk - izjavio je voditelj emisije NTV-a.

- Mi smo mu zadnja nada. U ruskim arhivima pohranjeni su ostaci Hitlerove čeljusti i dijelovi lubanje - dodao je.

- Savršeni genetski materijal za DNA test koji može konačno dokazati da je djed Filipa Loreta najgori koljač u istoriji čovječanstva.

'Sve što želim je znati istinu'

- Uvijek postoje određene sumnje, ali ako je DNA test negativan, onda je to to. Ako je pozitivan, potvrdiće ono što već mislim. Kako god bilo, rezultat će biti dobar... Ako test bude negativan, onda moram saznati ko je bio moj djed. Sve što želim je saznati istinu - kazao je Loret.

Loret se prisjeća da je njegov otac posjeo njega i njegove rođake i rekao: 'Djeco, moram vam nešto reći... Vaš djed je Adolf Hitler'.

Zavladala je nezamisliva tišina, niko nije znao što bi rekao. Nismo znali kao reagirati - prisjeća se.

Tu je i porodična sličnost, ali i činjenica da njegov otac, navodno Hitlerov sin, ima istu krvnu grupu kao i nacistički vođa.

U zapisu dnevnika kojeg je inženjer Leonard Vilkens, jedan od prvih koji se iskrcao na Normandiju, upisao 30. septembra 1944. godine, stoji:

- Danas je bio vrlo zanimljiv dan. Posjetio sam kuću u kojoj je Hitler boravio dok je bio kaplar u prošlom ratu. Upoznao sam ženu koja mu je rodila dijete i ona je rekla da se to dijete, njen sin, danas bori u francuskoj vojsci protiv Nijemaca.

Na slici koju je Hitler naslikao 1916. nalazi se 19-godišnja Francuskinja u sjeniku, s crvenom maramom na glavi koja je štiti od sunca. Na sebi je imala svjetlu bluzu, otvorenu na prsima tako da joj izviruje djelić grudi, a u ruci drži vile.

Djevojka mu je prišla i upitala ga što to slika. Dijete je navodno začeto nakon pijane noći. Ali Hitler nije govorio francuski, a djevojka je znala jako malo njemačkog.

'...samo je galamio na njemačkom'

- Kada je tvoj otac boravio ovdje, a to je bilo jako rijetko, vodio me u šetnje po prirodi - govorila je. Međutim te su šetnje uglavnom završavale prilično loše. Tvoj je otac, inspiriran prirodom, krenuo u govorancije koja ja nisam baš dobro razumjela. Nije govorio na francuskom, samo je galamio na njemačkom nekoj zamišljenoj publici. Ma čak i da sam razumjela njemački ne bih ga mogla pratiti, jer historijske priče o Prusiji, Austriji i Bavarskoj mi uopće nisu poznate, daleko od toga - kazivala je baka.

- Moje su ga reakcije toliko ljutile da sam jednostavno prestala pokazivati bilo kakvu reakciju - zaključuje.

Hitler je bio dobar prema njoj i bio je nježan ljubavnik, kazao je Filip, ali bio je prilično ljubomoran.

Navodno je bio jako ljubomorna osoba, nije mu bilo drago kad su je mjerkali drugi muškarci.

Agencije

Tagovi: