Šešić traži istragu u Elektroprivredi RS

Potrebno je pokrenuti istrage i utvrditi odgovornost ljudi koji su smijenjeni zbog lošeg poslovanja u ''Elektroprivredi Republike Srpske'' smatra poslanik SDS-a u parlamentu Srpske Davor Šešić.

"Nema krivičnih prijava, nema istraga, nema odgovornosti. To bi bila zaista jedna odgovorna politika Vlade i vlasti prema onima koji su napravili dugovanja, posebno što mi iz SDS-a imamo saznanje da je dobar dio tog novca koji se pripisuje dugovanjima završio kako u privatnim džepovima tako i u stranačkim kasama koalicije koja je na vlasti već 12 godina", rekao je Šešić.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici, koje je Šešić, uz one na Drini, Vrbasu i RiTe Ugljevik, prozvao za gubitak od ukupno 47 miliona maraka, SDS-ovom poslaniku odgovara da gubitak ne mora biti povezan s kriminalom, ali je tačno, priznaje, da je prošla godina bila jedna od najtežih za "Elektroprivredu".

"Poručujem gospodinu Šešiću da se ne sikira jer je EPRS likvidno preduzeće. Elektroprivreda ulaže, investira, HE na Trebišnjici su uložile 60 miliona KM u svoj razvoj.Gradi se HE Dabar zadovoljavajućom dinamikom", odgovara Tamindžija.

RTRS