Smijenjeni izvršni direktori ''Pošta Srpske''

Nadzorni odbor ''Pošta Srpske'' razriješio je dužnosti izvršnog direktora za ekonomske i računovodstvene poslove Božanu Trninić i izvršnog direktora za pravne, opšte poslove, ljudske resurse i investicije Igora Baroša te na njihove pozicije imenovao Snježanu Radovanović i Snježanu Martić.

U odluci NO navodi se da je Božana Trninić razriješna, jer je izabrana za zamjenika glavnog revizora RS, dok za Baroša nije naveden razlog smjene.

Prema nezvinčnim informacijama Baroš, koji je kadar Ujedinjene Srpske, smijenjen je odlukom stranke koja je na njegovo mjesto postavila svog drugog člana Snježanu Martić. Martićeva je ranije već bila na poziciji izvršnog direktora „Pošta“ i to za poštanski saobraćaj. Nedavno je iz DNS-a prešla u Ujedinjenu Srpsku.

„Nadzorni odbor je donio odluku o razrješenju Božane Trninić, zaključno sa 9. aprilom, jer je izabrana na funkciju zamjenika glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS. NO je donio odluku o imenovanju Snježane Radovanović, diplomiranog ekonomiste iz Banjaluke, za vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomske i računovodstvene poslove u „Poštama“, do okončanja postupka imenovanja izvršnog direktora, a najduže do 20. juna“, navedeno je u odluci.

Takođe, NO je donio i odluku o razrješenju Igora Baroša, po skraćenom postupku, ali u ovom slučaju nije naveo obrazloženje. Na njegovo mjesto imenovana je Snježana Martić, diplomirani sobraćajni inženjer – odsjek PTT saobraćaj i to do okončanja postupka imenovanja novog izvršnog direktora, a najduže do 20. juna.

NO je na sjednici održanoj 20. aprila donio i odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje izvršnih direkotara čije su fotelje ostale upražnjene.

Capital

Tagovi: