Potukli se zbog TV-a: Koban epilog sukoba u staračkom domu, jedan korisnik preminuo

Predrag S. (52) iz Jagodine (Srbija), uhapšen je zbog sumnje da je u Gerontološkom centru čiji je korisnik nanio teške tjelesne povrede Živku K. (70) nakon kojih je povrijeđeni muškarac preminuo.
Drama u Gerontološkom centru u Jagodini čiji je epilog smrt jednog od korisnika, odigrala se 13. aprila ujutru, kada su se Živko i Predrag, oboje korisnici ove ustanove, posvađali oko televizije.
– Živko je počeo da napada Predraga zašto nije isključio televizor kada je otišao da spavanje. Tada su počeli da se svađaju, a Živko i da vrijeđa i napada Predraga – priča izvor “Blica” upoznat sa istragom.
Prema njegovim riječima, Živko je počeo da prijeti da će ga prebiti štakama.
– Svađa ove dvojice korisnika Gerontološkog centra podigla se na viši nivo. Živko je sjedeći u fotelji nastavljao sa prijetnjama, vrijeđao mu je familiju, da bi u slijedećem momentu podigao štap i njime počeo da mlati u pravcu Predraga. Inače, kako pričaju Živko je slabije građe, ali to ga nije spriječavalo da i ranije svojim štapom udara korisnike Centra – kaže isti izvor.
U tom trenutku Predrag je udario Živku dva šamara. Od jačine udarca Živku je polomljen nos.
– Povrijeđeni muškarac odmah je hospitalizovan u jagodinskoj bolnici gdje je ustanovljeno da mu je polomljen nos. Nakon pregleda on je vraćen u Centar, međutim 15. aprila njemu se stanje pogoršalo. Vraćen je u bolnicu u Jagodini, a odmah zatim je prebačen u ćuprijsku bolnicu gde je usled komplikacija 19. aprila preminuo – priča ovaj izvor.
Kako je obdukcija pokazala utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed krvarenja u mozgu od povrede nosne kosti.
Policija je odmah uhapsila Predraga pod sumnjom da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnim ishodom.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini odredio je Predragu pritvor do 30 dana, a za krivično djelo koje mu se stavlja na teret – nanošenje teške tjelesne povrede uslijed koje je nastupila smrt povrijeđenog lica predviđena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.
Kako objašnjava izvor “Blica” dalja istraga utvrdiće da li je Živko preminuo zbog šamara koje mu je udario Predrag ili je nešto drugo posrijedi.
– Naime, jedan krak istrage ispitaće da li je Živko zbog slabosti, ali i ošamućenosti zbog preloma nosa, u danima nakon tuče u Gerontološkom centru pao i udario glavom o nešto što je moglo da izazove dodatne komplikacije koje su rezultirale smrću – zaključuje ovaj izvor.
Blic

Tagovi: