Srbija: Policija tražila oružje, pa pronašla zarobljenu djevojčicu

Prava horor priča u Starim Banovcima otkrivena je kada je policija pretresla kuću Dragana R. (65) zbog sumnje da posjeduje oružje.

Dragan R. iz Starih Banovaca uhapšen je zbog sumnje da je obljubio četrnaestogodišnju djevojčicu, ćerku svog prijatelja.

Kako “Blic” saznaje, policajci koji su došli da pretresu kuću, kada su pronašli gasni pištolj bez dozvole i sa četiri metka, zatekli su četrnaestogodišnju djevojčicu kako uplakana sjedi u pomoćnoj kući tog čovjeka i neprestano ponavlja da je oteta i više puta silovana.

– O slučaju je odmah obaviješten Centar za socijalni rad, gdje je djevojčica ponovila tvrdnje, a Dragan je uz krivičnu prijavu saslušan u tužilaštvu. Njemu je određen pritvor od 30 dana zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije i obljube djeteta – kaže izvor.

Porodica djevojčice i dalje je u šoku zbog torture kroz koju je prošla njihova ćerka, unuka, sestra. Njena majka Vesna J. ispričala je za “Blic” kroz šta je sve djevojčica prošla nakon što je prije nekoliko dana pobjegla od kuće.

– Ona je živjela sa ocem jedno vrijeme. On je preuzeo brigu o njoj, ali nije brinuo o djetetu. Bježala je stalno od kuće, pa je tako završila u hraniteljskoj porodici iz koje je pobjegla nekoliko dana prije nego što je pronađena u kući tog čovjeka – priča majka djevojčice. Kako objašnjava, njena ćerka je poznavala svog otmičara.

- Nju su djeda i otac odvodili kod njega stalno, jer su porodični prijatelji. Tako ga je i upoznala – objašnjava Vesna. Prema njenim riječima, djevojčica je kod Dragana odlazila često, a posljednji put kada ga je obišla on ju je silovao.

– Ona prije toga nije htjela da se čuje sa mnom. Ja za nju nisam postojala. Poslije ovoga što se desilo, ja sam preuzela brigu o njoj. To sam potpisala i u Centru za socijalni rad. Kada je došla kod mene, ispričala je da je pobjegla iz hraniteljske porodice i da je Dragan R., kada je to saznao, pozvao kod njega. Lakovjerna, pristala je, jer nije imala gdje da živi. On je zaključao u kuću i tu je primoravao na seksualne odnose uz prijetnju pištoljem, tukao je i iživljavao se nad njom. Govorio joj je da će je pronaći ako pokuša da pobjegne, a snimao je telefonom kako je siluje i prijeti joj pištoljem – objašnjava njena majka.

Kako kaže, nakon što je Dragan uhapšen, ona je otišla u policiju, gdje je vidjela snimak na kojem Dragan seksualno zlostavlja njenu ćerku.

– Nisam mogla da vjerujem da neko tako može nešto da uradi – priča Vesna.

Kako kaže, njena ćerka je sada dobro, ali užas koji je proživjela neće nikada zaboraviti.

Sava J., djeda po ocu djevojčice, kaže da je njegov sin napustio djevojčicu i njenu majku i da se oženio.

– Ona mog sina ne interesuje. Svi smo znali da je moja unuka kod Dragana, da joj on pomaže, daje joj novac i brine o njoj. Ali, niko nije imao pojma da je napastvuje. Čuo sam i da je Draganov sin seksualno iskorišćavao moju unuku – kaže Sava.

Komšije u šoku

Komšije Dragana R. i dalje su u šoku zbog svega što se dešavalo u kući u njihovoj ulici. Kako kažu, Dragan je u kući živio sa sinom (40) koji je nedavno slomio nogu i nije izlazio iz kuće.

– Ona je dolazila kod njega prljava, neočešljana, iscjepana, a on joj je davao da jede, da se okupa. Baš smo je vidjeli, dan ili dva prije nego što je Dragan uhapšen, da se šeta ulicom i ide kod njega – pričaju komšije.

Oni dodaju da su svi pokušavali djevojčicu da sklone od Dragana, međutim, ona se stalno vraćala u njegovu kuću.

Tagovi: